iones 1

 


 

IB ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016

 

-12o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

 

28/7-1/8/2016

 

-2o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ –ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

 

26/7-29/7/2016

 

-2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ΄΄

 

2/8-5/8/2016

 

12ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

 

Οροι του Φεστιβάλ & Συμμετοχής

 

1.Χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ

 

ΠΑΤΡΑ . Είναι ως γνωστό η τρίτη πόλη της Ελλάδας ,και η πύλη όλων των ξένων τουριστών της Ευρώπης, με άριστες κοντινές θαλάσσιες περιοχές και πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και Δελφούς. Μεταξύ των πολλών αξιοθέατων που μπορεί να δεί ο επισκέπτης είναι και το Ρωμαϊκό θέατρο ,όπου και θα γίνει το φεστιβάλ ,πιστό αντίγραφο θεάτρου Αθηνών ΗΡΩΔΕΙΟ

 

AIΓΙΟ: Μία πόλη παραθαλάσσια και πολύ τουριστική , ,και 25 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δύο παραστάσεις, στο υπαίθριο θέατρο ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ΄΄ χωρητικότητας 1000θεατών

 

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ευρίσκονται τα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου.

 

Επίσης μπορεί κανείς να απολαύσει την ωραιότερη διαδρομή της Ευρώπης με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο Διακοπτό –Καλάβρυτα.

 

2.Συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων

 

Θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα από Κίνα-Κορέα-Μεξικό-Παναμάς-Κούβα-Ρωσία-Γεωργία-Τουρκία-Βενεζουέλα κ.λ.π ,καθώς και Ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

 

6. ΑΝΑΜΝΗΣΙΚΑ

 

Στην κάθε συγκρότημα που θα συμμετάσχει θα δοθούν τιμητικές πλακέτες-διπλώματα και τοπικά δώρα

 

7. ΔΙΑΜΟΝΗ

 

Η διαμονή των μελών των χορευτικών συγκροτημάτων θα είναι σε τουριστικό ξενοδοχείο 3 αστέρων δίπλα στην θάλασσα σε 2κλινα-τρίκλινα –τετράκλινα δωμάτια και σε ξενοδοχείο 4 αστέρων σε 2κλινα και τρίκλινα

 

8. ΑΦΙΞΗ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

 

Ανάλογα με τις ημέρες συμμετοχής.

 

9.ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΕΙΔΙΟΥ

 

Το κόστος μεταφοράς βαρύνει το συμμετέχον χορευτικό συγκρότημα

 

10.EΚΔΡΟΜΕΣ

 

Μπορείτε τα πρωινά να πραγματοποιείτε διάφορες εκδρομές φυσικά με δικά σας έξοδα ü Visit to Delfi http://en.wikipedia.org/wiki/Delphi (Distance 150klm,) Visit Ancient Olympia http://en.wikipedia.org/wiki/Olympia,_Greece (Distance 160klm,)

 

ü Visit to the ancient Theatre of Epidavros http://en.wikipedia.org/wiki/Epidaurus (Distance 150klm,)

 

ü Visit to Athens (Acropolis, Stadium etc) (Distance 167 klm,)

 

ü Visit to the Monastery of Agia Lavra and in Kalavryta village http://en.wikipedia.org/wiki/Agia_Lavra

 

http://www.ekalavrita.gr/EN/aksiotheata.html

 

Για την πλήρη ενημέρωση σας απευθυνθείτε στον

 

Σταυρόπουλο Ασημάκη Πρόεδρο του συλλόγου και Διευθυντή του Φεστιβάλ

 

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

www.iones-eliki.gr

 

Κιν:6948-115031- fax:26910-81650

 

Διεύθυνση: Παραλία Ριζομύλου

 

Δήμου Αιγιαλείας 25100

 

Δήμος Αιγιαλείας ΤΚ: 25100

 

 

 


Πολιτιστικά Μηνύματα για το 10ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2014

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

προς τον

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «ΙΩΝΕΣ»

 

Η τέχνη ανέκαθεν αποτελούσε ένα μέσο για την ανάδειξη της ανθρώπινης ευαισθησίας, επινοητικότητας, αλλά και των προσωπικών, τοπικών και εθνικών ταυτοτήτων. Ο χορός, αυτή η ιδιαίτερη μορφή τέχνης, αποτελεί ένα ιδιαίτερο παιδαγωγικό εργαλείο που διδάσκει, μεταξύ άλλων, την πειθαρχία, το συντονισμό, την αρμονία και τον αισθητικό εξευγενισμό. Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών -και γενικότερα η ενασχόληση με τις παραδόσεις εθνικές παραδόσεις- προσφέρει στο νέο άνθρωπο την ευκαιρία να συμμετάσχει στην εθνική ψυχή και να γίνει κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει. Το να σέβεται κανείς τις δικές του παραδόσεις μπορεί να συμβάλει στο να σέβεται και τις παραδόσεις των άλλων εθνών –εφόσον, βέβαια, αυτές δεν παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Διότι η ελευθερία προϋποθέτει σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων. Και ο χορός μπορεί να συμβάλει στη συμφιλίωση των εθνών, καθώς είναι μια τέχνη που ενώνει και απελευθερώνει.Ο σύλλογος Ίωνες, που εορτάζει φέτος τα 10 χρόνια Παγκόσμιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, προσφέρει λαμπρό έργο που μας κάνει όλους υπερήφανους. Τον ευχαριστούμε γιαυτό.

Ο Πρωθυπουργός

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Χαιρετισμός προς τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης Δήμου Αιγιαλείας "Ίωνες"

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών δίνει για 10η χρονιά ένα ηχηρό «παρών» στην πολιτιστική ζωή της χώρας. Ενας σημαντικότατος θεσμός που βοηθά στην προαγωγή πολιτισμού και της παράδοσης , ενώ μέσω της εξωστρέφειας που διαθέτει, ενισχύει τη διαλεκτική σχέση, εξάρει την καλλιτεχνική δημιουργία εκπαιδεύει , ψυχαγωγεί και κρατά ζωντανή την παράδοση του τόπου μας. Η φετινή διοργάνωση αποκτά όμως ξεχωριστή σημασία λόγω της δύσκολης συγκυρίας στην οποία διεξάγεται. Σε μια στιγμή που η Ελλάδα δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα, ο κόσμος του Πολιτισμού δείχνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο ότι οι δυνάμεις που θα μας βγάλουν απ' την κρίση είναι ζωντανές. Η αρμονική και δημιουργική συνύπαρξη του νέου με το παλιό, του σύγχρονου με το  παραδοσιακό, του γνώριμου με το άγνωστο, καθιστούν το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πιο επίκαιρο από ποτέ. Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ και να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση.

                                                                           Άντζελα Γκερέκου

                                                                           Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Χαιρετισμός για το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Πολιτιστικού Συλλόγου Ιωνών

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Οι παραδοσιακοί χοροί υπηρετούν τον εξευγενισμό του πνεύματος και την αρμονία, ενώ παράλληλα μετατρέπουν όλους μας σε συνεχιστές της ιστορικής μας ταυτότητας. Η Ελλάδα έχει μακραίωνη ιστορία, σπουδαία πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, χαρακτηριστικά που αναδεικνύονται μοναδικά μέσα από τη διατήρηση και τη συνέχιση των παραδόσεων και των εθίμων μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά του τόπου μας αξίζει να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Ίωνες’’ συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική και πολιτιστική προβολή της πατρίδας μας. Η διοργάνωση, που μετά από δέκα έτη είναι πλέον θεσμός, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσης του τόπου μας. Εκδηλώσεις, που προάγουν τον πολιτισμό και αναδεικνύουν την παράδοση, έχουν την αμέριστη στήριξη μας.

 

                                                                           Πρόεδρος ΕΟΤ

    Δρ. Χρήστος Λ. Πάλλης                                                                                               

 

 

Μήνυμα του Εκτάκτου και Πληρεξούσιου Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Volodymyr Shkourov

Λαϊκός χορός πάντα εκφράζει την ψυχή του λάου, που τον δημιούργησε. Είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο, που καθρεπτίζει ταυτόχρονα ιστορία και επικαιρότητα, παράδοση και αυτοσχεδιασμό, τέχνη και εξάσκηση. Άνθρωπος, χορεύοντας, με την κίνηση διηγείται χωρίς λόγια την ιστορία του, για   αυτό η γλώσσα ενός χορού δεν χρειάζεται μετάφραση, την καταλαβαίνουν όλοι. Για αυτό τον λόγο μπορώ να πω, χωρίς υπερβολή, ότι ο λαϊκός χορός φέρνει τους λαούς πιο κοντά. Η χώρα μου – η Ουκρανία – είναι πολύ μεγάλη και βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης. Κατέχει αρχαίο πολιτισμό, πλούσια και καρποφόρα γη, φιλόξενο, εργατικό και ταλαντούχο λαό με μεγάλη αγάπη προς την πατρίδα. Όλα αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία του λαού μας είναι μαζεμένα με προσοχή και αγάπη στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του χορευτικού συγκροτήματος «Ζοριάνοι» (στα ουκρανικά αυτή η λέξη σημαίνει «αστέρια») από τη Φιλαρμονική της πόλης Κιροβογκράτ. Το συγκρότημα αυτό δημιουργήθηκε το 1984, και το καλλιτεχνικό «πιστεύω» του αποτελείται από τρία συστατικά – μουσική, τραγούδι και χορό. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ζοριάνοι με καλύτερο τρόπο θα εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στο επετειακό 10-ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών στο Αίγιο. Δράττοντας της ευκαιρίας αυτής θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές του Φεστιβάλ - το Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης Δήμου Αιγιαλείας “Ίωνες” και τον πρόεδρό του κύριο Ασημάκη Σταυρόπουλο με την δέκατη επέτειο του Φεστιβάλ, που έχει καταστεί ένα σημαντικό διεθνές πολιτιστικό γεγονός, και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τόσο σημαντική για όλους μας πολιτιστική συνεργασία, που ενδυναμώνει την φιλία μεταξύ των λαών μας.

 

 

Μήνυμα του Πρέσβη της Χιλής για το 10ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Με αυτό το μήνυμα, θα ήθελα να συγχαρώ τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογος Ελίκης-«Ίωνες» και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της, κ. Ασημάκη Σταυρόπουλο, για το σημαντικό πολιτιστικό έργο που προσφέρουν τόσο αφιλοκερδώς όσο και ιδεαλιστικά στην περιοχή της Αχαϊας εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των Παραδοσιακών Χορών. Ο πολιτισμός είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ένα πολύ σημαντικό μέσο για να επιτευχθεί μια ζωή με νόημα, μια ανθρώπινη ζωή, ειδικά σε έναν κόσμο στον οποίο μόνο οι αριθμοί, τα στατιστικά στοιχεία, το γρήγορο κέρδος και οι επιχειρήσεις φαίνεται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση των ανησυχιών και των προτεραιοτήτων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί μια βαθύτερη συνείδηση αυτών των στοιχείων, δεδομένου ότι χωρίς τον πολιτισμό και τον πολιτισμικό διάλογο δεν θα επιτευχθεί ποτέ πλήρως ένα βιώσιμο σύστημα ζωής, στο οποίο ο σεβασμός για το περιβάλλον, τόσο το φυσικό όσο και το ανθρώπινο και συμπεριλαμβανομένης της έννοιας του πολιτισμού, θα πρέπει να θεωρούνται ως το κύριο σημείο αναφοράς της ζωής και όλων των προσπάθειών μας. Από αυτή την άποψη, πιστεύω ότι το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Αιγίου – που τόσο αποτελεσματικά υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης «Ίωνες» -όχι μόνο συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του στόχου της προώθησης του πολιτιστικού διαλόγου - μια έννοια που η UNESCO έχει τονίσει ως πολύ σημαντικό μέσο για τη βελτίωση της ζωής μας και την προώθηση της διεθνούς κατανόησης - αλλά και τονίζει τη σημασία του βασικού δικαιώματος της ομορφιάς στην καθημερινή μας ζωής. Την ομορφιά, για την οποία ο τέως υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, κ. Jack Lang, είχε πει ότι «θα πρέπει να θεωρείται ως θεμελιώδες δικαίωμα για την ανθρωπότητα". Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτό το υπέροχο Φεστιβάλ συμβάλει σημαντικά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Η χώρα μου, η Χιλή, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής είναι μια χώρα εκπληκτικών γεωγραφικών και πολιτισμικών αντιθέσεων. Με τη ξηρότερη έρημο στη γη, την Ατακάμα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την Οροσειρά των ‘Ανδεων με ύψος άνω των 6000 μέτρων, με ενεργά ηφαίστεια, σεισμούς, ρεύματα της θάλασσας που προέρχονται από το Νότιο Πόλο, κρύο ζούγκλες και τον ευρύτερο ωκεανό της γης, τον Ειρηνικό. Όλα αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύθηκαν σε αυτό το Φεστιβάλ πέρυσι από την ομάδα χορού της Χιλής ANTUMAPU, ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα στη Χιλή για τους παραδοσιακούς χορούς. Ελπίζουμε ειλικρινά να είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να φέρουμε μια άλλη ομάδα χορού αυτού του επιπέδου για το Φεστιβάλ του 2015 και αυτή η ομάδα να μπορέσει να μεταφέρει στους Έλληνες φίλους μας τις πολιτιστικές αξίες μας, που είναι πολύ περίεργο, αλλά είναι παρεμφερείς με τις ελληνικές και ως εκ τούτου, με τις ανθρώπινες, κατά την ευρύτερη σημασία της έννοιας. Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης «Ίωνες» για τη συμμετοχή της Χιλιανής Ομάδας Χορού ANTUMAPU στο περσινό φεστιβάλ και ελπίζω να κατορθώσουμε να φέρουμε ένα άλλο, του ίδιου επιπέδου για το Φεστιβάλ του 2015. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΙΩΝΕΣ» για το τόσο σημαντικό έργο που επιτελεί, προκειμένου να εμπλουτίσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και να προωθήσει την ομορφιά και τις ανθρώπινες αξίες, τα οποία είναι στοιχεία που δεν μπορούν να μετρηθούν μόνο με αριθμούς.

                                               Μαρτίν Δονόσο

                                              Επιτετραμμένος

                                              Πρεσβεία Χιλής

 

Μήνυμα του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα για  το 10ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Αιγιάλεια

Εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Ινδονησίας, επιθυμώ να εκφράσω την ιδιαίτερη εκτίμησή μου στον Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Σύλλογο ΕΛΙΚΗΣ – ΙΩΝΕΣ, για τη διοργάνωση του 10ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Σε αυτό το Φεστιβάλ η Ινδονησία με υπερηφάνεια παρουσιάζει το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα LISTRA από τη Sunda. Η Ινδονησία είναι μια πολιτιστικά πλούσια χώρα, με έναν πολιτισμό πολλών αιώνων. Εχει περισσότερες από 300 εθνότητες, οι οποίες αποτελούν τους βασικούς συντελεστές διατήρησης και δημιουργίας της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς μέχρι και σήμερα.  Οι Ινδονήσιοι είναι υπερήφανοι για την ποικιλομορφία που τους διακρίνει και την οποία ημέρα με την ημέρα έχουν ενσωματώσει στη ζωή τους εδώ και πολλές γενιές. Στο παρελθόν, κληρονομήσαμε μια τεράστια ποικιλία παραδόσεων και νεωτερισμών, ενώ στο παρόν εξακολουθούμε να δημιουργούμε νέες. Μέρος αυτής της ποκιλομορφίας, είναι και ο πολιτισμός της Sunda, της δεύτερης μεγαλύτερης εθνότητας στην Ινδονησία, που υπερτερεί αριθμητικά στην περιοχή της Δυτικής Ιάβας. Οι παραδοσιακοί χοροί της Sunda είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν οι Ελληνες την κομψότητα της καλλιτεχνικής έκφρασης και τον τρόπο διασκέδασης και κοινωνικής συμπεριφοράς μεταξύ των Σουντανέζων της Δυτικής Ιάβας. Μέσα από αυτό το φεστιβάλ, ελπίζω ότι οι Ελληνες είχαν την ευκαιρία να μάθουν κάτι παραπάνω για την ποικιλία του Ινδονησιακού πολιτισμού. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι αυτό το φεστιβάλ θα συμβάλλει  σημαντικά στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και της περαιτέρω ενδυνάμωσης των φιλικών δεσμών μεταξύ Ινδονησίων και Ελλήνων.          

                                                                                       H.E. Benny Bahanadewa


 

 

 

 

 


                                               

 

                  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

                                         ΕΛΙΚΗΣ ''ΙΩΝΕΣ''

                                            10 ΧΡΟΝΙΑ

                                            2003-2013

 

 

Σελίδα για τόν Αιγίοχο

 


 

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Κ. Σαμαρά

 

                                         Προς τον

Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης Δήμου Αιγιαλείας "Ίωνες"

 

 

Χορός, μοναδικό παιδαγωγικό εργαλείο που διδάσκει την πειθαρχία, τον συντονισμό, την αρμονία και τον αισθητικό εξευγενισμό.Η εκμάθηση του παραδοσιακού χορού μετατρέπει τον νέο άνθρωπο σε συνεχιστή της παράδοσης.

Όποιος γνωρίζει την ταυτότητα του μπορεί να σεβαστεί και τις ταυτότητες των γειτόνων του.

Πάνω από όλα του δίνει την ευθύνη να κρατήσει και να συνεχίσει ότι διαμορφώθηκε και έμεινε ζωντανό μέσα από αιώνες.

Ο χορός συμβολίζει τον πιόνια κρίσιμο κρίκο μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει.H ενότητα βασίζεται στον σεβασμό, στον ρυθμό και τον ίδιο σκοπό.

Ο σύλλογος Ίωνες, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια, προσφέρει λαμπρό έργο, το οποίο μας κάνει υπερήφανους και για το οποίο τον ευχαριστούμε

 

               Ο Πρωθυπουργός

 

                   Αντώνης Κ. Σαμαράς

 

 

 

 

 

Message Of the Prime Minister Mr. Antonis C. Samaras

     To

Cultural & Educational Association of Eliki of Municipality Aigialeia “Iones”

 

 

Dancing is a unique pedagogical instrument. It teaches discipline, coordination, harmony, aesthetics and refinement.

Learning folk dances turns young people to active participants in their cultural tradition.

Whoever knows and understands all about his cultural identity can learn to respect the different cultural identities of his neighbors.

It provides a sense of responsibility to keep and to continue what was shaped through centuries and stayed alive.

Dancing symbolizes the most crucial link of an unbreakable chain. This unity is based on mutual respect, on the rhythm and the same tune.

The cultural Society "Iones" which celebrates its 10th anniversary this year is doing a superb job, which we are all proud of and we are very thankful to them.

 

 

The Prime Minister

Mr. Antonis C. Samaras

 

 

 

 

                                  ПРИВЕТСТВИЕ  ПРЕМЬЕР – МИНИСТРА  ГРЕЦИИ  АНТОНИСА  САМАРАСА

 

                                 КУЛЬТУРНО – ОБРАЗОВАТЕЛЬНОМУ  ОБЩЕСТВУ  В  ЭЛИКИ РАЙОНА ЭЙАЛИАС

 

                                                                                              “ИОНЕC

 

               

Танец – это единственный педагогический инструмент, который обучает к дисциплине, координации, гармонии и уважению.

 

Молодое поколение, изучая фольклорные танцы, является продолжателем культурного наследия своего народа.

 

Тот, кто знает и уважает свои народные обряды, тот и уважает обряды других народов.

 

Прежде всего ему дается возможность сохранить и продолжить все то, что сформировалось  и  осталось  живым  из  поклон  веков.

 

Танец – это важнейшее звено от всей цепи, которая не должна разорваться.  Союз между ними  обоснован на уважении той же самой цели.

 

                Заслуги и яркая деятельность  культурно – образовательного обществ  “Ионec” вызывают у нас чувство гордости, за что и мы его благодарим!    

 

                                                                           Премьер – Министр Греции 

 

                                                                             Гос. Антонис  К. Самарас

 

 

                                              Messaggio di Saluto del Primo Ministro Antonis C. Samaras
                                           all'Associazione culturale ed educativa "Iones"-Eliki, Grecia

Il ballo e' fondamentalmente uno strumento pedagogico che insegna disciplina,coordinazione, armonia e raffinatezza estetica.
L'apprendimento delle danze popolari costituisce,per i giovani,la continuità della tradizione.La consapevolezza della propria identità culturale è la chiave per rispettare le diverse identità dei paesi confinanti,facendosi carico della responsabilità di continuare a mantenere vivo ciò viene tramandato attraverso i secoli. La danza popolare simboleggia l'anello di congiunzione di una catena che non si può spezzare. L'uni
τά è basata sul rispetto reciproco, sul ritmo e sullo scopo fine a se stesso.
L'Associazione "Iones"che quest'anno celebra i 10 anni dalla sua fondazione ne è un esempio brillante che ci riempie d'orgoglio, per questo la ringraziamo.
                                                                             IL PRIMO MINISTRO
                                     
                                      ANTONIS C. SAMARAS    

 

  

 

    Saludo del Primer Ministro Sr. Antonis K. Samarás

 

A la Asociación Cultural y Educativa Elikis, del Municipio de Egialia“IONES”

 

 

El Baile, es un instrumento único pedagógico que enseña la disciplina, la coordinación, la armonía y el ennoblecimiento estético.

 

El aprendizaje del baile folclórico transforma al hombre a un continuador de la tradición.

 

Quien conoce su identidad puede respetar la identidad de sus vecinos.

 

Sobre todo le da la responsabilidad para guardar y continuar lo que se adquirió y permaneció vivo durante varios siglos.

 

El baile simboliza el eslabón más crítico de una cadena que no debe romper. La unión se basa en el respeto, el ritmo y el mismo objetivo.

 

La asociación IONES, que este año cumple 10 años, ofrece un trabajo brillante, y el cual nos hace orgullosos y para el cual le agradecemos.

 

El primer Ministro

 

  Antonis K. Samarás

 

 

 

 

 

Les salutations du Premier Ministre Antonis Samaras pour l’ association culturelle et éducative de la municipalité Aigialeia “ Ioniens”

 

 

La danse outil pédagogique unique qui enseigne la discipline , la coordination , l’ harmonie et le raffinement esthétique. L’ apprentissage des danses folkloriques traditionnelles convertit les jeunes gens dans la poursuite de cette tradition.

 

Qui connait son identité peut respecter l’ identité des autres voisins surtout elle lui donne la responsabilité de maintenir et de continuer ce qu’ elle a créé et restée en vie  a travers les siecles.

 

La danse symbolize le pion du maillon essential d’ une chaîne qui ne doit pas  etre brisée , l’ unitée est basée sur le respect , le rythme et le même but .

 

LAssociation “ Ioniens” qui fête cette année ses 10 ans propose un travail brilliant ce qui nous rend fiers et pour lequel je la remercie.

 

                                                                          Le Premier Ministre

 

                                                                           Antonis K. Samaras.

 

 

 

 


 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 29/7-3/8/2013

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ

 

           Μετά από 3ήμερη ψηφοφορία από τους θεατές   ΕΛΑΒΑΝ

 

 

 

1.ΣΕΡΒΙΑ                       2050 ψήφους

 

2.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ              1100  ψήφους

 

3.ΧΙΛΗ                          1080  ψήφους